Recommend

Camelot puolustautuu vääriä, alaikäisten pelaamista koskevia syytteitä vastaan

Viimeaikaiset syytteet ovat kohdistuneet valtiollisen veikkausyrityksen valtuuttamaan, Yhdistyneessä kuningaskunnassa virallisesta veikkaustoimituksesta vastaavaan, veikkaus- ja raaputuspeliyritykseen, Camelotiin. Jotkut ulkopuoliset ovat huomanneet, että raaputuspelien joukossa on sellaisia, jotka perustuvat menneiden vuosien suosikkipeleille kuten Monopoly, Hiirenloukku (Mousetrap), Yhdistä neljä (Connect 4), ja tehneet väärän johtopäätöksen, että pyrkimyksenä olisi saada pienet lapset pelaamaan raaputusarpapelejä ja muita rahapelejä.

Monissa paikoissa raaputusarpojen alaikäraja on 16, eikä 18 ja vanhempien etujärjestöt pelkäävät, että 13–14 -vuotiaat lapset saattavat vaikuttaa 16-vuotiailta. Tosin samalla tavalla voitaisiin esittää syytteitä, että 18-vuotiaalta tai vanhemmalta näyttävä 17-vuotias voisi ostaa alkoholia tai aikuisviihdettä.

Camelotin tiedottaja sanoi, että lasten peleihin perustuvat raaputusarvat vetoavat todennäköisemmin retrohenkisiin aikuisiin kuin moderneihin 14–5 -vuotiaisiin, jotka tuskin pitävät lautapelejä jännittävinä. Sen vuoksi, mikäli toteamme, että jokin peli aiheuttaa tällaisia ongelmia, teemme välittömästi tarvittavat johtopäätökset ja tarvittaessa voimme poistaa kyseiset pelit myynnistä."

Hän vakuutti edelleen, että Camelotin raaputusarpojen laittomat myynnit alaikäisille ovat mitättömän vähäisiä. Itse asiassa he käyttävät 'mystery shopping' -ohjelmaa, jonka puitteissa salaiset tarkastajat käyvät liikkeissä ja poistavat myyntipäätteet sellaisilta jälleenmyyjiltä, joiden todetaan myyneen alaikäisille raaputusarpapelejä tai muita rahapelejä. Tiedottaja sanoi, "ettei ole todisteita, jotka osoittaisivat, että lautapeliaiheiset raaputuspelit vetoaisivat alle 16-vuotiaisiin. Jos tästä olisi viitteitä, emme olisi tuoneet näitä pelejä markkinoille, eivätkä ne olisi saaneet myyntilupaa kansalliselta veikkausasioita säätelevältä elimeltä."

Sen lisäksi lasten valvominen kuuluu viime kädessä vanhemmille. Tämä tuntuu olevan vielä yksi yritys pilata vastuullisten vanhempien nautinto pelata raaputuspelejä joko veikkausliikkeissä tai Internetissä. Olipa säädöksiä kuinka paljon tahansa, ne eivät koskaan korvaa hyvää vanhemmuutta, ja kun kyseessä on miljoonia dollareita, joita rehelliset aikuiset pelaajat tavoittelevat samalla, kun nauttivat vapaa-ajastaan pelaten, näillä syytteillä tuntuu olevan vielä vähemmän järkeä.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.